Hem Quiz Arkiv Om oss Partners
Sprer kompetanse om tang og tare på tvers av landegrensene
Gründerbedriften Ting med Tang i Engelsviken i Fredrikstad har sin kjernevirksomhet i å spre kunnskap om hvordan vi kan benytte tang og tare i mat - en kompetanseleverandør til restauranter, forskningsmiljøer, offentlige myndigheter og private.
Ting med Tang
For Anne-Lise Viken og Bjørn Viken begynte det hele med et ønske om å leve av lidenskapen. Med en voksende næring innen dyrking av tang og tare innså gründerne et behov for mer kunnskap om denne matressursen. Tilgangen til råvarer i Oslofjorden er begrenset, sammenliknet med forekomstene på Vestlandet og i Nord-Norge. Nettopp derfor har gründerne funnet sin egen nisje, kurs i bruk av tang og tare. Kursene kjøres for profesjonelle og for private, i Engelsviken eller ute hos oppdragsgivere. Blant fagfolk er det både kokker og marinbiologer.

Profesjonaliseringen av tang og tare som en matressurs byr på grenseoverskridende problemstillinger. Her har Ting med Tang fått muligheten til å opptre som kompetanseleverandør til fagmiljøer i både Norge og Sverige i regi av interregprosjektet Marint Grenseforum Skagerrak.
Ting med Tang!
Anne-Lise och Bjørn Viken berättar om hur de fick idén till att starta sitt företag Ting med Tang AS. De önskar förändra synen på tång - att få människor sluta tycka tång är något läskigt du stöter på när du badar till att se det som vardagsmat.

Läs mer på projektets blogg eller besök Ting med Tangs hemsida.