
De första mötena tog formen av studiebesök hos svenska och norska företag. Algnätverket besökte bland annat företaget Catxalot, som lyckats få alger på menyn i både Nobelmiddagens pressrum och på lyxkrogar som Vrå och Garveriet i Göteborg. Efter studiebesöken föddes en dialog som man efteråt har arbetat vidare med. Bland annat har forskare involverats i träffarna, och dialog har förts med Matillsynet och Livsmedelsverket – eftersom diskussionerna till stor del handlar om obeprövade och odokumenterade livsmedel.
Ett av företagen som deltagit i nätverksträffarna är Nordic Seafarm, tidigare KosterAlg. Innan träffarna var de ett nystartat initiativ som kämpade för att hitta fler kontraktsodlare. Nu planerar de en ny stor odling i Tanums kommun. Det har även varit med och bildat branschrådet Svenskt vattenbruk och sjömat.

Nätverksträffarna har visat sig fylla en viktig funktion för de deltagande företagen. Bland annat får de tillgång till information om nyheter och forskningsresultat och inblick i andra företags verksamhet. Det finns fortfarande ett stort kunskapsbehov, men något som är säkert är att man kommit en bra bit på vägen.