Hem Quiz Arkiv Om oss Partners
Bygger ny havsnæring med ressurser som ingen vil ha
I Hvaler bygger en håndfull gründere en ny næring på grunnlag av den forhatte stillehavsøstersen. Med bistand fra prosjektet Produktivt Skagerrak, er Storm Østers i ferd med å få fotfeste i markedet.
Storm Østers
Stillehavsøstersen er en uønsket art etter å ha invadert store kystområder og delvis fortrengt andre arter. For ikke å snakke om hvilke ubehageligheter de skarpe skjellene skaper for badegjester i den varmere årstiden.

Petter Bjørge står i spissen for etableringen av Storm Østers. De var et par hoder i starten, men teller nå rundt åtte personer som engasjerer seg på ulike måter. De står nå for ca halvparten av leveransene av østersen som er norsk. Så langt leverer bedriften til restaurantkjøkken og dagligvarebutikker.
Följ med Storm Østers på en tur på sjön!
Petter Bjørge berättar om arbetet med Storm Østers och vi får följa med ut på en tur i Hvaler-Skärdgården för att plocka ostron. Hvalers kommunes ordförande Mona Vauger intervjuas samt norska projektledaren Bjørn Horten från Marint Gränsforum Skagerrak.

Støtte fra prosjektet
Bedriften har hatt god hjelp fra Interregprosjektet Marint Grenseforum Skagerrak underveis. Det kjøres jevnlige samlinger der aktørene lærer av både forskere, fagfolk og hverandre om fag og merkevarebygging. Eksempelvis er kunnskapen om å gjøre butikk av stillehavsøsters større i Sverige. Derfor har norske gründere nytte av input derfra.

Les mer om selskapets arbeid på prosjektets blogg. Klikk her!