Hem Quiz Arkiv Om oss Partners
Grundkurs i varumärkesarbete
Att arbeta med sitt varumärke är en grundförutsättning för att lyckas som företag. En efterfrågan på sådan kunskap ledde till att Marint Gränsforum Skagerrak, under hösten 2020 anordnade en workshopserie på temat varumärke och marknadsföring.
RISE gav tips och verktyg
Ett starkt varumärke gör det möjligt att tjäna mer pengar på sin verksamhet och ökar dessutom sannolikheten att bli vald i en konkurrenssituation. Därför är det viktigt att framhäva unika egenskaper hos sina produkter – egenskaper som ger särskiljning och som är attraktiva för konsumenten. För att lyckas krävs också en medvetenhet kring sin målgrupp, eftersom detta påverkar hur kommunikationen ska utformas och genom vilka kanaler målgruppen kan nås.

För ändamålet anlitades RISE (Research Institutes Sweden) som experter på området. Ett tiotal företag deltog vid tre tillfällen med syftet att skapa en ökad förståelse kring hur man bygger upp och vårdar ett varumärke. RISE gav sina erfarenheter kring styrdokument och planer som ett företag bör arbeta fram för att hitta rätt. De gav även exempel på olika verktyg att använda för att uppmärksamma styrkor och svagheter vid olika typer av kriser.

Deltagarna var mycket nöjda över den inblick de fick i olika tekniker och processer. Flera av de deltagande företagen var små och i början av sin utveckling och kunde därför ta med sig en stor del användbar och relevant kunskap – som ger goda förutsättningar för att lyckas i framtiden.